senaste från Namibia

Vi va ute och åkte fyrhjuling i öknen en dag.. Jag lyckades reta upp guiden till den grad att han sa: En gång till så tar jag nycklarna så får du gå tillbaka. Troligt tänkte jag. Lämna en vilsen turist i öknen. Smart pr-trick=) Aja, de va kul i alla fall även om inte guiden upskattade lite aktiv körning, samt att de såklart hade vart roligare me en värre maskin än de 250 Honda som erbjöds. I mitten av turen så tog vi en paus och åkte ner för sanddynor  på en masonitskiva. Som pulka ungefär fast med 100kg sand i kalsong istället för 97liter snö.
 
Igårkväll va vi nästan halva gänget som var och åt på ett ställe som serverar bearnaise-sås. Lyckat. Strax innan maten kommer in kommer servitören med den stösta öl alla vid bordet någonsin sett. Glaset var upp emot en meter högt och innehöll enligt obekräftade upgifter 3liter. Såg ut att gå i mer, men 3 liter öl i ett glas e rätt stort ändå. Bartendern säger "happy birthday from the gentleman over there in the bar" Jag blir euforiskt lycklig av denna födelsedagspressent som Råbban bjuder på trots att jag inte ens fyller år. Tidigare har ett gäng tjejjer köpt in varsin stövel med öl och pikat oss som sören för att inte vi har så små glas. Nu fick jag ge igen, eftersom glasstövlarna bara inehöll 2 liter=) går runt i restaurangen och skålar med alla i mitt lyckorus. Jag lyckas få i mig ölen tillsist. Sen fortsatte festen till runt 5 i morse.
 
Imorrn ska vi fara vidare till nåt annat ställe. Det är de som är så fantastiskt bra med denna resa. Jag behöver aldrig planera nåt, utan det är bara hoppa in i bussen å åka me så får man se vars man kommer.
 
just det. Jag såg en säl idag. den var död. låt oss kalla sälen för Stefan. R.I.P Stefan. Mina tankar går till Din familj, vänner och fiskpolare.
 
nu-middag.
 
hejj

ojoj.. hur ska jag kunna återberätta 9 dagar?

9 dagar sen jag gjorde nån vetenskaplig anteckning senast. Istället för att försöka minnas dag för dag så tänker jag pladdra på om dagarna som helhet. Du förstår den senaste tidsepoken kommer följa u följande text. För enkelhetens skull börjar jag med att beskriva igår. För det kommer jag ihåg. Nästan. Vi befinner oss i Swartskopfmund. Det ligger i Namibia på Afrikas västkust. Mycket är annorlunda här mot tidigare på resan. Mer västerlädskt och civiliserat. Till exempel får man maten inom en rimlig tid när man beställer på en resturang. Igårkväll va vi ett gäng på 6 pers som åt. Drycken kom lika snabbt som i Sverige på en resturand och trots att alla 6 inte beställde samma dryck så fick alla rätt dryck på första försöket. Fantastiskt. Än mer fantastiskt att maten kom inom en rimlig tid, dvs inte nästan 2 timmar efter man beställt som har varit normalfallet i de länder vi besökt tidigare. Maten var stengod och inte farligt dyr. Skönt att få en rejäl köttbit. Fantastiskt att en Herre i sällskapet, låt oss kalla honom Larry, bjöd på hela kalaset. Matkoman efter en 350g köttbit var påtaglig. Kötten var nåt djur som vi sett på savannen. Aja. Efter maten skyndade vi tillbak till hotellet vi bor på och påböjade förberedelserna för "pink-festen" Det var från början bara en kul grejj för rosabussarna-resenärer men grejjen har växt så nu afficheras det hejj vilt om pink-party. Dock var det nästan bara vi rosabuss-resenärer som var klädda i de fulaste rosa kläder vi kunat hitta. Jag hade en barbie t-shirt som var i storlek 7-9år. Rosa hårspray, diadem, fula för små pyamasbyxor tofflor som såg ut som grisar och det värsta ut av allt: randiga strumpor. Fyy faen. Som bekant hävdar ju jag bestämt att randiga strumpor borde förbjudas enligt lag, eller FN-konventionen eller nå annat vrål-stort organ borde förbjuda tillverkning, brukande, försäljning, innehav, smuggling och kanske till och med att ha en tanke på ett par randiga strumpor. Så fult är det. Hoppas Du som läser fattar. Annars skulle hängning kunna vara ett lämpligt straff.
Festen var i alla fall bra. Vi ortsatte till ett annat ställe och till sist var vi på Casinot som höll på att stänga. Och att vi blev insläppta i våra "kostymer".. men som vi brukar säga T.I.A. (This Is Africa).
 
Dagarna innan ägnade vi åt att titta på djur. Djur djur djur. Jag hatar djur. Fast å andra sidan är det skönt att jag aldrig mer i mitt liv kommer behöva åka på en safari. Till slut fick vi syn på leoparden. Låt oss kalla honom Leo. Så nu har jag sett alla "big five".I uttråkningen som ofta infann sig på dessa safaris började vi köra Giraff-leken. Precis som "gul bil" fast med giraff. Det blandat med sömn räddade mig för att skunka allt för djupt ner i depressionens kvick-sand.
 
Toalett-statusen har också höjts markant senaste tiden. nu mer ligger de flesta toaletter på 5 sittringar av 5 möjliga. Skalan jag kommit fram till är som följer:
 
1 sittring: Buske saknas så du måste in på "toan". Där inne möts du av en förskräcklig odör. Ett hål i golvet. Inget lyse, inget rinnande vatten och inget papper. Som om inte det vore nog går dörren inte att låsa och lutar åt fel håll så den öppnas om du inte håller i den.
 
2 sittringar: samma som 1 fast med dörr som går att stänga
 
3 sittringar: en buske
 
4 sittringar: En smutsig toa med toastol och spolmöjlighet. (dock får man ta med eget papper och lampa)
 
5 sittringar: en toa som blänker som kattfitta i månsken.
 
aja. nu har jag ett jätteviktig grejj å fixa så nu har jag inte tid me dehär längre. fejsbook -here I go!

en massa senaste dagar söder om kontinenten

4 feb- 2013 kl. 16 ungefär

Vi for till Zanzibar. Där va det sol, bad och relax. Bussarna togs inte med utan vi inkvarterades i fina hotellrum. Hotellet hade pool och havet var 15 sekunder gångväg från poolen. Najs å relaxa efter allt tittande på djur. Vi åt hummer nån kväll å va på ett full moon party som var annorlunda. Bra mycket mer locals än jag hade förväntat mig, fast de hade missaat grundtanken som enligt mig är att festen ska ske på stranden. Festen var på ett ställe som låg på stranden, men musiken å minglet var mestadels inomhus. För övrigt så har jag vart å snorklat på ett ställe, klappat jättesköldpaddor, prutat på träsniderier, käkat grillad fisk africa style samt ätit världens största avokado. Eftersom det nästan aldrig finns internet och när det finns är det långsammare än en snigel med punka, blir det inte mycket skrivande. Nu har jag lessnat för nu. snart är det middag. Det bjuds på helgrillad gris som ett par afrikaner började med vid 9 i morse. hejjpa!!

7 feb 2013 kl 18.10 tamefanemej exakt!!

Efter grisfesten framryckte vi till baren! Festen blev storartad delux gånger två. Jag inledde med att smälta matkoman i en hängmatta. Mina medressenärer strömmade till och bjöd på öl. Trevlarns. Därefter börjde bardansen. Det var bara vårt gäng på hela campingen, så jag lät min kamera stå på baren så alla kunde hjälpa till att föreviga denna kväll som helt klart blev fantastisk. Vi dansade på baren, stod i baren, jag köpte shots till alla i baren. Det va dock förhållandevis dyrt - 200 Svenska för att bjuda alla 14 i baren på det dom ville ha. Klart värt det. Ner på stranden en sväng å spelade bongos me nå locals. Tillbaka till baren. då va kameran där. nu e den borta. faen! skit samma, jag lånar carrolindas kamera å snor bilderna sen. Dock har jag vart något moloken nån dag efter kameraförlusten. å tredje sidan så hade jag aldrig förevigat så mycket kul som jag har me kameran om jag hade vart tokförsiktig. Sen festen har vi inte gjort just nå. Vart bakis en dag. Va på nån afrikamiddag hos nå locals. Middagen följdes av nå barn som enligt utsago utövade sång å dans. Frågar ni mig skulle jag troligen närmare beskriva det som vrål och random-hopp. För Carinas skull skriver tillägger jag här med att lokalbefolkningen var ytterst intresserade av att se såg och dans från oss. Dess "värre" hindrade min bakfylla mig att deltaga i små grodorna dansen. Det va igår det. idag har vi åkt buss. Just nu sitter jag på en camping i Zambia. Festen har börjat. middag snart.

ha de kul!

//experten

9 feb 2013 kl 17.59

Sitter å väntar i en gräns vid victoriafallen. vi är påväg ut ur Zambia å in i Zimbabwe. Idag har hela dagen ägnats på bussen sista timmen har vi väntat här på att passen ska stämplas å visum kirras. Igår va vi på ett köpcentrum. Jag slog till på två par shorts. Har inte använt shorts på över 10 år, så nu va de dags tänkte jag. kompenserade dock tilltaget med att köpa ett par långbrallan också. Totalt blev de runt 400 svenska. Så köpte jag en "billig" digitalkamera me. Campingen vi ska till nu efter gränsen ligger under en mil här ifrån. Där blir det 4 nätter tror jag. Finns en hel del activities för de som vill. Jag vill inte hoppa bungee jump, men jag lär ju göra det än *och där dog batteriet på datorn*

13 feb 2013 kl 7.50

Victriafallen avklarade. När jag hade vandrat omkring i fallen såg jag en skylt på vägen ut att det är ett av världens 7 underverk. Så nu har jag bockat av 2 av 7. Stora barriärrevet förra året och vic falls i år. jävligt blött va de. hyrde nån form av regnrock för 3 dollar, men vart lika blöt ändå. I övrigt körde vi en "all in" festkväll, några adrenalin-activities samt att jag letade upp den finaste trägiraffen på merknaden och la ner upp mot en timme på att komma överens om ett pris. Va nära på att skita i att börja pruta alls när försäljaren säger att han brukar börja på 250USD men att nu är hans utgångspris 170USD. Jag bjuder 15USD. Runt en timme senare går jag där ifrån med giraffen och en lejontand för 47USD samt att han fick rosa bussarna t-shirten. Nu är vi påväg till Botswana. Blir 70 mil buss idag.

15 feb 2013 kl 18.26

Senaste dagarna har vi mest chillaxat. Från campingen där vi bor kunde man välja bland ett par aktiviteter. Flyga över ett delta å titta på djur för 99US dollars i var eller paddla kanot. Kanot-turen skulle dom ha 70 dollars eller nåt för. Tycker det känns som ett pris som vore lagom om man fick behålla kanoten efter turen, men eftersom jag inte har plats i min väska för en kanot hoppade jag över att fråga om så var fallet. Istället har jag hängt här vid poolen. In till stan en sväng me taxi. upp mot en mil och kostade under 15 svenska kronor. Fantastiskt med tanke på att andra grejjer inte är jättebilliga här. Exempel i svenska kronor: en öl på campingen kostar över 10kr. Ett mål mat på snabbmats-hak drygt 50kr.
Igår åt vi allahjärtansdag-buffe. Det gick på ungefär 100kr exklusive dricka. Ville man hyra ett rum på hotellet så gick det lös på över 500kr. Klart överpris. Jag har bott i rum några gånger under resan men då har det kostat runt 10US dollars per person och natt.

Immorn ska vi vidare till Namibia. 50 mil i bussen och en gräns att passera. På senaste tiden har det inte varit nån axeltrycks-kontroll endes vägen. I de första länderna vi var hände det flera gånger om dagen att vi åkte in i vägspärrar där samtliga tunga fordon stoppas och axeltrycket kontrolleras genom att man kör över en våg. Bussarna har lite för högt axeltryck på bakaxeln så vi har en rutin: In i kontrollen dras alla gardiner på bussen för. När framaxeln vägts springer alla som sitter i bak i bussen fram. På så sätt slipper vi böter för att axeltrycket i bak ligger på drygt de 10 ton som är tillåtna.

aja. nu pallar jag inte berätta mer. Ha de kul hemma i snön så ska jag mysa vidare med dagens solbränna. (Somnade i skuggan, vaknade i solen =)

puss på er//

last time in Africa

4 feb- 2013 kl. 16 ungefär

Vi for till Zanzibar. Där va det sol, bad och relax. Bussarna togs inte med utan vi inkvarterades i fina hotellrum. Hotellet hade pool och havet var 15 sekunder gångväg från poolen. Najs å relaxa efter allt tittande på djur. Vi åt hummer nån kväll å va på ett full moon party som var annorlunda. Bra mycket mer locals än jag hade förväntat mig, fast de hade missaat grundtanken som enligt mig är att festen ska ske på stranden. Festen var på ett ställe som låg på stranden, men musiken å minglet var mestadels inomhus. För övrigt så har jag vart å snorklat på ett ställe, klappat jättesköldpaddor, prutat på träsniderier, käkat grillad fisk africa style samt ätit världens största avokado. Eftersom det nästan aldrig finns internet och när det finns är det långsammare än en snigel med punka, blir det inte mycket skrivande. Nu har jag 
lessnat för nu. snart är det middag. Det bjuds på helgrillad gris som ett par afrikaner började med vid 9 i morse.


hejjpa!!

7 feb 2013 kl 18.10 tamefanemej exakt!!

Efter grisfesten framryckte vi till baren! Festen blev storartad delux gånger två. Jag inledde med att smälta matkoman i en hängmatta. Mina medressenärer strömmade till och bjöd på öl. Trevlarns. Därefter börjde bardansen. Det var bara vårt gäng på hela campingen, så jag lät min kamera stå på baren så alla kunde hjälpa till att föreviga denna kväll som helt klart blev fantastisk. Vi dansade på baren, stod i baren, jag köpte shots till alla i baren. Det va dock förhållandevis dyrt - 200 Svenska för att bjuda alla 14 i baren på det dom ville ha. Klart värt det. Ner på stranden en sväng å spelade bongos me nå locals. Tillbaka till baren. då va kameran där. nu e den borta. faen! skit samma, jag lånar carrolindas kamera å snor bilderna sen. Dock har jag vart något moloken nån dag efter kameraförlusten. å tredje sidan så hade jag aldrig förevigat så mycket kul som jag har me kameran om jag hade vart tokförsiktig. Sen festen har vi inte gjort just nå. Vart bakis en dag. Va på nån afrikamiddag hos nå locals. Middagen följdes av nå barn som enligt utsago utövade sång å dans. Frågar ni mig skulle jag troligen närmare beskriva det som vrål och random-hopp. För Carinas skull skriver tillägger jag här med att lokalbefolkningen var ytterst intresserade av att se såg och dans från oss. Dess "värre" hindrade min bakfylla mig att deltaga i små grodorna dansen. Det va igår det. idag har vi åkt buss. Just nu sitter jag på en camping i Zambia. Festen har börjat. middag snart.

ha de kul!

//experten


RSS 2.0