Sportlovsmånad

Har fått höra att jag vart dålig på att uppdatera bloggen. Detta beror på att jag e ledig. Bloggen har jag främst tänkt ha till att skriva om Afghanistan-missionen, samt tiden fram tills dess.


Men på allmän begäran kommer lite info om min senaste tid=)


Ledig som sagt. Tänkte åka utomlands från början men har inte blivit av, av flera orsaker. En orsak är att jag ska hyra ut min lägenhet igen. Har haft en kompis som bott där i veckorna nu medans jag jobbat. Har hållt på å fixat en del med de pratat me föreningen å så.


Torsdag till Söndag första lediga veckan va jag med don Juhan och hälsade på Mr Green i stockholm. Vi for dit med hjälp av en fantastisk GPS. Citat gps:en: "Stanna i höger körfält."  Men va fan, vi e ju på motorvägen. kan ju inte stanna nu. Tror den menade "ligg kvar i" och inte stanna =). Torsdagskvällen va lugn me tv-spel. På fredagen for vi in till stan å glodde lite. Jag köpte en livrem till öken-uniformen.. kan ju inte ha grönt bälte till den. Finess före funktion :). Jag å don juhan hade tänkt att käka å ta nån öl på nå lungt ställe efter men MrGreen glömde sitt leg. så de vart bara mat, 2 öl å hem till tv-spelet igen. Jag höll på att gå sönder av rastlöshet så jag for till enköping å gick ut där me mamma-mu å fröken dennis.
De va kul. Tebax till sthlm på lördagen å gick ut där. Kul de me. Söndagen ägnades av återhämtning samt hemfärd.

Helt ok trip, men lite ångest över att de gick åt nästan 3ooo.-


Har även blivit ett par arbetspass på macken. Va upp mot ett år sen jag jobbade där senast innan.. skönt att göra nå vettigt, å dämpa ångesten från pengarna jag brände i sthlm =)
På ett av mina jobb





100%


Skrev detta inlägg för ett tag sen, men fick tydligen inte ut de..


Högvakten avklarad. Äntligen. Hur va det då? Trågigare än att stå post är svårt att ha, men det jag tyckte var värst var att det inte var alla som ville dela lika på bördan. Som jag tror jag nämnt tidigare bestod våran vakt av ca 30 personer varav 16 stod post (4 poster x 4 avlösningar). Övriga var i patrullen, larmoperatör eller kalfaktor. Jag var en av dem som började med att stå post och även den som var mest angelägen att få byta till någon annan uppgift när hälften av högvaktsdygnen var avklarade. Därmed blev jag "utsedd" som ledare för "byta-täten"


Nedan följer argument från täten som inte ville byta, samt mina motkommentarer.


1. Det har gnällts för mycket. Gnälligt har det varit, men ingen har kommit och pratat med patrullen/larmoperatörerna.
*Visst. Det har väl gnällts men de flesta av oss är ju inte nöjda med att gå högvakten över huvud taget. Har man då problem med att det gnälls, så får man väl säga till.


2. Gnället har skapat en klyfta mellan patrullen/larmoperatörer och de som gnäller.
*Åter igen. Då detta uppenbarligen varit ett  problem, varför har inte patrullen/larmop. tagit initiativ att prata om saken?


3. Varför komma med ett förslag om att byta "så sent"? Då är det väl ingen ide'?
*Bytesförslaget jag gjorde var klart efter 9 dygn. Det är halva högvakten. När högvakten började tyckte jag inte att det var nån ide' att börja snacka om byten, för varför börja gnälla när det gått så kort tid? Man får ju dra sitt strå till stacken. Visst, lite gnäll runt fikabordet men det verkar dom flesta inte sett som ett problem är min upfattning.


4. Varför byta nu när vi fått in våra rutiner?
*Vanligtvis går man högvakten något eller några få dygn. Det systemet fungerar. Varför skulle det inte fungera med att byta för oss? Vi som väl bytte tillslut såg inte några som helst problem med bytet.


5. Det är inte bättre att vara i patrullen/larmop.
*Jag har inte varit i patrullen, men suttit som larmop där patrullen upehåller sig i beredskap. Jämfört med att stå post är dessa tjänster sten-bra enligt mig.


6. Patrullen gör av med mer energi som är tvugna att vara ute och gå.
*haha..brist på relevanta argument?


en brevduva kom me några bilder..        
 
                                                 
 







slottet                                   vårat avtryck i minnesboken


chill dill

mindre än ett dygn kvar. de senaste dygnen har dock flutit på i rasande takt. har blandat lite saft, torkat ngra bord, passat expeditionen ett pass osv. men stått post har jag sluppit =)

ses hörs hejj

RSS 2.0