#¤´´#¤§¤£¤¤

KUUUUUU_en !!!!!!!!

í helgen hände de som inte fick hända. Bröt armbågen. Läkningstid: ca 6 veckor.
Ägnade måndagen åt att springa omkring till olika instanser på gardet för att få veta hur de blir. Som de ser ut nu kommer jag få åka ändå, fast en månad senare.. Egentligen ligger de väl nåt  i det alla jag pratat me sagt. va glad att de inte va värre. du kommer ju iväg i alla fall..
tll slut kommer jag säkert också komma till den inställningen, men just  nu ser jag bara det jag förlorar.
Min första "leaveresa" blir indragen, så praktiskt taget förlorar jag bara ca 2 v i afghanistan. Men jag förlorar 33% av mina hemresor. Har full lön även när jag är sjukskriven, men får inget missionstillägg så där försvinner en 10 kilo kronor.
men va fan.. man åker ju inte för pengarna..

ska in å runka röntga armbågen igen om en vecka för att se att frakturen fortfarande ser "bra" ut. Läkaren sa att finns en liten sannolikhet att benen glider isär å då blir dom tvugna att operera. känns dock bra, och jag blir bättre i rasande takt.. nu skriver jag tex med både höger och vänster hand, vilket hade varit stört omöjligt i söndags. Å efter som jag är en envis jävel så hoppas jag ju fortfarande att de ska kunna läka lite snabbare för mig så jag kan komma iväg nån vecka tidigare.. men men.. ingen idé att hoppas för mycket och så klart så inser jag att jag inte kan åka innan jag är helt återställd, även om jag för min del gärna hade åkt ner innan de va helt bra och stannat inne på campen..

ah.. har väl inte mer å komma me nu, men känns som jag kommer ha tid att uppdatera här om läget fortlöpande..

nu ska jag fortstta dämpa min rastlöshet genom att riva på tapeterna å dra i gardinerna..

ha en bra dag // invalido

dagen

..än så länge,. kommer en order snart igen..
men idag har vi övat escort och sammanstöt med fordon. Lång dag, men slutet tycker jag va givande med livliga utvärderingar. kul på sätt å vis när folk börjar bli less å de blir livliga diskussioner =)

Slutklämmen på dagen övningen var klockren. När jag skulle hälla ut vattnet ur min thermos skruvade jag av koppen och gick rakt in i en kuk-fälla. För er som är mindre insatta kan jag beskriva kukfällan: Fällan gillras genom att en penis ritas på en dold plats. Personen som "av-döljer" platsen går således rakt i fällan. Fällan kan desarmeras genom att den som misstänker en kukfälla lägger handen på föremålet och säger kukfälla, innan personen "av-döljer" vad det nu kan vara för objekt. Jag har gått rakt i 2 klockrena kukfällor på 2 dagar.
Igår när jag skulle ta på mig mina skyddsglasögon hade en kukfälla applicerats på insidan av glasögon-glaset. Omöjligt att se när glasögonen satt på hjälmen..
Dock har vi lokaliserat ett utbildningsbehov... vad händer om man desarmerar något man misstänker är en kukfälla, men det visar sig att fällan saknas?

Tur att vi fokuserar på viktiga saker.. ungefär som försvarsmakten i stort många gånger.
Tex. de flesta enheter som är ute och rullar utan för campen i afghanistan är högt prioriterade då det gäller utbildning och materiel. Vi på tp-squad är utan tvekan ute och rullar bra mycket, fast vi ligger långt från "prio-fokus"...

ah.. dags att ta tag i kvällens sista bestyr, men först ett citat som är under 1 min gammalt..
soldat 1144 står och brukar spay-deo, varpå kommentarer uppkommer av lukten som sprider sig på logementet:
-va fan, vem är det som marinerar armhålorna?

småsnacket fortsätter och ett nytt citat uppkommer:
chefen: vi sitter i ett hav av skit, å nu känner man lukten av unken renklämma igen..

troligen inte alls lika roligt för er som inte är här och ser.. ah.. ska man kalla det missär eller ordnat kaos?
jag trivs i alla fall =)

hejjpa



början på slutet

på senaste har vi pysslat en hel del me strid och varianter på de..
har vart kul =)

En höjdpunkt har vart SIB (strid i bebyggelse) i SAS gamla huvudkontor i bromma.

Olika stridsmoment på marma skjutfält har också vart kul.. svårt att ge några mer precisa intryck nu när de va ett tag sen...
 
Idag har vi haft utbildning på OC-spray (pepparspray). De va kul. Å de stämde som stod på teori-genomgången: Öppnar den som sprayats i ögonen, ögonen uppstår otrolig smärta. Å i sprayen vi har e de bra drag =)

I morgon börjar våran slutträning.. dvs 5 dagar kvar av utbildning.. sen är det vård av materiel å ledigt innan vi far..

Min telefon vart lite trött, så jag har lämnat in han på lagning.. därmed kan de bli lite torrt me bilder ett ´tag.

hejjpas


RSS 2.0