dag 8

Idag har vi vart ute hela dagen. Skjutit lite och "irrat omkring" i snön lite =).

Fick ut öken-uniformen här om dagen. Dock inget vi skall använda innan vi åker ner, men den är ju cool där den hänger i skåpet=).
Högre chefer har fastslagit vilken utrustning som får användas. Finns ju en del olika svenska uniformer och populärt i kyla är 90P-byxor. Dessa är egentligen avsedda för besättningen i stridsfordon och är där med "vadderade" på vissa ställen samt att de har 2 extra fickor längst ner på benen. I lumpen använder alla självklart bara det som tilldelats, men anställda brukar kunna välja lite mer själva. Vi måste dock sluta med P-brallorna vilket är synd då dom är goa att mysa omkring i på vintern..
 
lite bilder från tidigare dagar:

skutning inomhus -chill     skjutning utomhus -chill    www.google.se?
skjutning på inomhus-skjutbanan        


1:a veckan avklarad

Vore olämpligt av mig att rada upp i detalj vad som ingår i utbildningen, men det har flutit på...

Fick ut nya vapen som vi sköt in. Gick väldigt snabbt och smidigt då vi hade tillgång till aukustisk skjutbana inomhus. (aukustisk inebär att det är sesorer vid tavlan som registrerar träff som visas på en skärm. mycket tid sparas på att man slipper springa fram å tebax för att se var man träffar.)

helgen har vart bra men har dragit på mig en förkylning så nu ska jag ta å sms:a john blund å krya på mig under natten så jag är fit for fight inför morgondagens prövningar.

//




inryck

I måndags anlände vi till Livgardet för den sista delen av utbildningen.
Första tiden har bestått av genomgångar, komplettering av utrustning, samt kvalitetssäkring på tidigare utbildning. Än så länge har vi haft basic-sjukvård, ladda/patron ur och teoriprov AK5C, samt sytt märken på jackan vilket tar längre tid än man kan tro med mina ytterst begränsade sy-skills. Har även "kittat om" min stridväst för ökad rörlighet.. får se hur de funkar.
inte helt klart vilka märken som skall bäras på vänster arm..

Idag ska vi på "hälso/vaccinations-kontroll", samt göra täthetsprov på skyddsmasken. Vissa grejjer kan kännas lite drygt att göra igen, som tex. skyddsmasken som man vet sitter tätt sen tidigare, men det går fort ändå och vissa moment kan "snabbspolas" eller hoppas över =).


Maten här på gardet har blivit avsevärt mycket bättre sen dagarna vi spenderade här under högvaktsperioden. Alla måltider kostar 55.- vilket känns lite saftigt för frukosten. Men jag får väl ta mig i kragen och köpa en egen filmjölk och ställa in i microköket=).


Va å tränade igår för första gången i år. Känner av att man har tappat när man lökat till sig under ledigheten och högvakten.. men inget som inte går att ta igen =).


full mutter //


RSS 2.0