ojoj.. hur ska jag kunna återberätta 9 dagar?

9 dagar sen jag gjorde nån vetenskaplig anteckning senast. Istället för att försöka minnas dag för dag så tänker jag pladdra på om dagarna som helhet. Du förstår den senaste tidsepoken kommer följa u följande text. För enkelhetens skull börjar jag med att beskriva igår. För det kommer jag ihåg. Nästan. Vi befinner oss i Swartskopfmund. Det ligger i Namibia på Afrikas västkust. Mycket är annorlunda här mot tidigare på resan. Mer västerlädskt och civiliserat. Till exempel får man maten inom en rimlig tid när man beställer på en resturang. Igårkväll va vi ett gäng på 6 pers som åt. Drycken kom lika snabbt som i Sverige på en resturand och trots att alla 6 inte beställde samma dryck så fick alla rätt dryck på första försöket. Fantastiskt. Än mer fantastiskt att maten kom inom en rimlig tid, dvs inte nästan 2 timmar efter man beställt som har varit normalfallet i de länder vi besökt tidigare. Maten var stengod och inte farligt dyr. Skönt att få en rejäl köttbit. Fantastiskt att en Herre i sällskapet, låt oss kalla honom Larry, bjöd på hela kalaset. Matkoman efter en 350g köttbit var påtaglig. Kötten var nåt djur som vi sett på savannen. Aja. Efter maten skyndade vi tillbak till hotellet vi bor på och påböjade förberedelserna för "pink-festen" Det var från början bara en kul grejj för rosabussarna-resenärer men grejjen har växt så nu afficheras det hejj vilt om pink-party. Dock var det nästan bara vi rosabuss-resenärer som var klädda i de fulaste rosa kläder vi kunat hitta. Jag hade en barbie t-shirt som var i storlek 7-9år. Rosa hårspray, diadem, fula för små pyamasbyxor tofflor som såg ut som grisar och det värsta ut av allt: randiga strumpor. Fyy faen. Som bekant hävdar ju jag bestämt att randiga strumpor borde förbjudas enligt lag, eller FN-konventionen eller nå annat vrål-stort organ borde förbjuda tillverkning, brukande, försäljning, innehav, smuggling och kanske till och med att ha en tanke på ett par randiga strumpor. Så fult är det. Hoppas Du som läser fattar. Annars skulle hängning kunna vara ett lämpligt straff.
Festen var i alla fall bra. Vi ortsatte till ett annat ställe och till sist var vi på Casinot som höll på att stänga. Och att vi blev insläppta i våra "kostymer".. men som vi brukar säga T.I.A. (This Is Africa).
 
Dagarna innan ägnade vi åt att titta på djur. Djur djur djur. Jag hatar djur. Fast å andra sidan är det skönt att jag aldrig mer i mitt liv kommer behöva åka på en safari. Till slut fick vi syn på leoparden. Låt oss kalla honom Leo. Så nu har jag sett alla "big five".I uttråkningen som ofta infann sig på dessa safaris började vi köra Giraff-leken. Precis som "gul bil" fast med giraff. Det blandat med sömn räddade mig för att skunka allt för djupt ner i depressionens kvick-sand.
 
Toalett-statusen har också höjts markant senaste tiden. nu mer ligger de flesta toaletter på 5 sittringar av 5 möjliga. Skalan jag kommit fram till är som följer:
 
1 sittring: Buske saknas så du måste in på "toan". Där inne möts du av en förskräcklig odör. Ett hål i golvet. Inget lyse, inget rinnande vatten och inget papper. Som om inte det vore nog går dörren inte att låsa och lutar åt fel håll så den öppnas om du inte håller i den.
 
2 sittringar: samma som 1 fast med dörr som går att stänga
 
3 sittringar: en buske
 
4 sittringar: En smutsig toa med toastol och spolmöjlighet. (dock får man ta med eget papper och lampa)
 
5 sittringar: en toa som blänker som kattfitta i månsken.
 
aja. nu har jag ett jätteviktig grejj å fixa så nu har jag inte tid me dehär längre. fejsbook -here I go!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0