en massa senaste dagar söder om kontinenten

4 feb- 2013 kl. 16 ungefär

Vi for till Zanzibar. Där va det sol, bad och relax. Bussarna togs inte med utan vi inkvarterades i fina hotellrum. Hotellet hade pool och havet var 15 sekunder gångväg från poolen. Najs å relaxa efter allt tittande på djur. Vi åt hummer nån kväll å va på ett full moon party som var annorlunda. Bra mycket mer locals än jag hade förväntat mig, fast de hade missaat grundtanken som enligt mig är att festen ska ske på stranden. Festen var på ett ställe som låg på stranden, men musiken å minglet var mestadels inomhus. För övrigt så har jag vart å snorklat på ett ställe, klappat jättesköldpaddor, prutat på träsniderier, käkat grillad fisk africa style samt ätit världens största avokado. Eftersom det nästan aldrig finns internet och när det finns är det långsammare än en snigel med punka, blir det inte mycket skrivande. Nu har jag lessnat för nu. snart är det middag. Det bjuds på helgrillad gris som ett par afrikaner började med vid 9 i morse. hejjpa!!

7 feb 2013 kl 18.10 tamefanemej exakt!!

Efter grisfesten framryckte vi till baren! Festen blev storartad delux gånger två. Jag inledde med att smälta matkoman i en hängmatta. Mina medressenärer strömmade till och bjöd på öl. Trevlarns. Därefter börjde bardansen. Det var bara vårt gäng på hela campingen, så jag lät min kamera stå på baren så alla kunde hjälpa till att föreviga denna kväll som helt klart blev fantastisk. Vi dansade på baren, stod i baren, jag köpte shots till alla i baren. Det va dock förhållandevis dyrt - 200 Svenska för att bjuda alla 14 i baren på det dom ville ha. Klart värt det. Ner på stranden en sväng å spelade bongos me nå locals. Tillbaka till baren. då va kameran där. nu e den borta. faen! skit samma, jag lånar carrolindas kamera å snor bilderna sen. Dock har jag vart något moloken nån dag efter kameraförlusten. å tredje sidan så hade jag aldrig förevigat så mycket kul som jag har me kameran om jag hade vart tokförsiktig. Sen festen har vi inte gjort just nå. Vart bakis en dag. Va på nån afrikamiddag hos nå locals. Middagen följdes av nå barn som enligt utsago utövade sång å dans. Frågar ni mig skulle jag troligen närmare beskriva det som vrål och random-hopp. För Carinas skull skriver tillägger jag här med att lokalbefolkningen var ytterst intresserade av att se såg och dans från oss. Dess "värre" hindrade min bakfylla mig att deltaga i små grodorna dansen. Det va igår det. idag har vi åkt buss. Just nu sitter jag på en camping i Zambia. Festen har börjat. middag snart.

ha de kul!

//experten

9 feb 2013 kl 17.59

Sitter å väntar i en gräns vid victoriafallen. vi är påväg ut ur Zambia å in i Zimbabwe. Idag har hela dagen ägnats på bussen sista timmen har vi väntat här på att passen ska stämplas å visum kirras. Igår va vi på ett köpcentrum. Jag slog till på två par shorts. Har inte använt shorts på över 10 år, så nu va de dags tänkte jag. kompenserade dock tilltaget med att köpa ett par långbrallan också. Totalt blev de runt 400 svenska. Så köpte jag en "billig" digitalkamera me. Campingen vi ska till nu efter gränsen ligger under en mil här ifrån. Där blir det 4 nätter tror jag. Finns en hel del activities för de som vill. Jag vill inte hoppa bungee jump, men jag lär ju göra det än *och där dog batteriet på datorn*

13 feb 2013 kl 7.50

Victriafallen avklarade. När jag hade vandrat omkring i fallen såg jag en skylt på vägen ut att det är ett av världens 7 underverk. Så nu har jag bockat av 2 av 7. Stora barriärrevet förra året och vic falls i år. jävligt blött va de. hyrde nån form av regnrock för 3 dollar, men vart lika blöt ändå. I övrigt körde vi en "all in" festkväll, några adrenalin-activities samt att jag letade upp den finaste trägiraffen på merknaden och la ner upp mot en timme på att komma överens om ett pris. Va nära på att skita i att börja pruta alls när försäljaren säger att han brukar börja på 250USD men att nu är hans utgångspris 170USD. Jag bjuder 15USD. Runt en timme senare går jag där ifrån med giraffen och en lejontand för 47USD samt att han fick rosa bussarna t-shirten. Nu är vi påväg till Botswana. Blir 70 mil buss idag.

15 feb 2013 kl 18.26

Senaste dagarna har vi mest chillaxat. Från campingen där vi bor kunde man välja bland ett par aktiviteter. Flyga över ett delta å titta på djur för 99US dollars i var eller paddla kanot. Kanot-turen skulle dom ha 70 dollars eller nåt för. Tycker det känns som ett pris som vore lagom om man fick behålla kanoten efter turen, men eftersom jag inte har plats i min väska för en kanot hoppade jag över att fråga om så var fallet. Istället har jag hängt här vid poolen. In till stan en sväng me taxi. upp mot en mil och kostade under 15 svenska kronor. Fantastiskt med tanke på att andra grejjer inte är jättebilliga här. Exempel i svenska kronor: en öl på campingen kostar över 10kr. Ett mål mat på snabbmats-hak drygt 50kr.
Igår åt vi allahjärtansdag-buffe. Det gick på ungefär 100kr exklusive dricka. Ville man hyra ett rum på hotellet så gick det lös på över 500kr. Klart överpris. Jag har bott i rum några gånger under resan men då har det kostat runt 10US dollars per person och natt.

Immorn ska vi vidare till Namibia. 50 mil i bussen och en gräns att passera. På senaste tiden har det inte varit nån axeltrycks-kontroll endes vägen. I de första länderna vi var hände det flera gånger om dagen att vi åkte in i vägspärrar där samtliga tunga fordon stoppas och axeltrycket kontrolleras genom att man kör över en våg. Bussarna har lite för högt axeltryck på bakaxeln så vi har en rutin: In i kontrollen dras alla gardiner på bussen för. När framaxeln vägts springer alla som sitter i bak i bussen fram. På så sätt slipper vi böter för att axeltrycket i bak ligger på drygt de 10 ton som är tillåtna.

aja. nu pallar jag inte berätta mer. Ha de kul hemma i snön så ska jag mysa vidare med dagens solbränna. (Somnade i skuggan, vaknade i solen =)

puss på er//

Kommentarer
Postat av: Henke

Tjena jeppe! Du verkar bedriva en anspråkslösa tillvaro där borta, kul att höra av dig, kör hårt!

2013-02-16 @ 09:25:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0