Dag 3 i köldens rike

Imorse hämtade vi mopederna och sparkde igång premiärturen. Folk här kör helt sjukt bra! Håller inte på å fjantar med regler filer enkelriktat eller så. Ser man en tom kvadratmeter farbar väg kan man ju köra där. Alla kör överallt. Med färdriktningen, mot färdriktningen, tvärs osv. Tur att mopederna är utrustade med blinkers. De används nämligen när man möter någon som kör mot färdriktningen.
 
Idag gick turen till Ha Long. Ett plejs vid havet. Vi körde omväxlande stora och små vägar. Mopedern höll. Efter denna 15mils provkörning har jag dock hittat e del småfix på mopeden jag har, så det kanske man skulle ta å fixa framöver.
 
Nu till dagens starkaste intyck: Faaan va kallt de e! Vi v beredda på att det inte skulle va nån tropisk värme här i norr, men haaalå! Just nu är det midnatt. Termometern utomhus visar 14grader. Tror de va runt 17 idag på dan. Kändes lite overkill att ta med dunjacka, men den kommer till användning. Hemma i Schweden är man van vid att det i alla fall är varmt inomhus. Inte här. De har inte värme någon stans. Hotellrummet jag ligger i nu tillexempel har inge värme. Ingen resturang eller café har värme. Vietnammarna måste va ena hårda jävlar. Tänker säkert "e bra kallt ett par månader,bit ihop!" Inge regn idag i alla fall :)
 
Gonatt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0