Da Lat - Vung Tau

Kör med lite tvåtaktsolja i bensinen och hittils har moppen hållt. Senaste dagarna har vi inte gjort så mycket. Ätit gott, bott på hotell med pool, besökt stranden, bränt oss lite lagom och tröskat vidare söderut på mopederna. Var lite kul i Da Lat. Tredje gången vi körde på samma gata insåg vi att den är enkelriktad, och att vi körde mot färdriktningen. Ingen tutar på en för en sån bagatell..
-En tutning i Sverige: "#!€*# IDIOT!! Du kör ju sämre än min blinda döda mormor!! Sablarns svinpäls!! Hoppas du får nageltrång, gängpaj och böldpest!"
-En upprepad tutning i Vietnam (gärna med 200db kompressorhorn modell oljetanker) : "Hej Hej, här kommer jag, bara så du vet. Med denna delikata signal undviker jag att vi kolliderar. Puss puss ❤"
Här tutas det hej vilt, men inga sura miner. Sjukt smidigt vid vänstersväng. Kommer det massa bilar, mopeder och kor på gatan man ska ut på kör man helt enkelt på vänster sida mot trafiken tills man hittar en lucka att köra över på höger sida igen. Så i grunden är det högertrafik, men det är lite valfritt :)
Idag blev det runt 18mil. Åkte från Mui ne, där vi lyckades undvika den ökända polisen som enligt sägnen ska ha helt sjukt me stålar för att släppa en vidare (runt 400Sek per person).
Bitvis fint endes kusten, bitvis rätt tråkig landsväg. Värme har vi i alla fall. Sol och drygt 30grader.
Imorrn blir det vidare till vårt sista stopp, Ho Chi Minh.
 
Hej

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0